Tur til Oslo


Tur til Oslo

Onsdag 15.februar dro 3PBA, 3PBB og 3IDA til Oslo på skoletur.

Her besøkte vi Forsvarsmuseet og Nasjonalgalleriet, med teater på kvelden.

Tur til Oslo

 

Onsdag 15.februar dro 3PBA, 3PBB og 3IDA til Oslo på skoletur.

Vi på påbygg startet dagen på Forsvarsmuseet hvor vi fikk en guidet tur gjennom utstillingen om den kalde krigen. Her fikk vi også se utstillinger fra nåtidens krigssituasjoner, hvor vi fikk innblikk i soldatenes hverdag. Videre gikk turen til Nasjonalgalleriet. Her ble vi møtt av to hyggelige guider som skulle ta oss med på rundtur i galleriet. Vi ble tatt med gjennom ulike tidsepoker hvor vi fikk se malerier som var typiske for perioden. Vi fikk også et innblikk i hvordan samfunnet var i de forskjellig epokene, og hva kunstnerne la vekt på i maleriene sine. Da omvisningen var ferdig fikk vi i oppgave å analysere ett av bildene i galleriet. Mange valgte å ta et av bildene vi hadde fått informasjon om, da guidene var veldig flinke til å formidle tema og budskap i maleriene.

Da vi var ferdig på Nasjonalgalleriet fikk vi 4timer med fritid. Denne tiden ble brukt på god mat, shopping og sosialt samvær. Siste punkt på programmet var forestillingen ”Kan nokon gripe inn” på Det norske teater. Teateret var basert på sanger fra Stein Torleif Bjella. Ønsker du mer informasjon om teateret kan du lese her: http://www.riksteatret.no/repertoar/kan-nokon-gripe-inn/

Vi på påbygg syntes det var gøy å være på teater. Det er alltid gøy å gjøre noe annet enn å bare sitte på skolebenken hver dag. Forestillingen har fått gode anmeldelser fra diverse aviser, og får også det av oss!

Halv 10 var teateret ferdig og turen gikk hjem til Hamar. Det var en fin og lærerik dag og alle var veldig fornøyde.

 - Stine, Annette og Hanne i 3PBA.

 

 For 3 IDA gikk turen først til Moskeen på Grønland. Her gav Arslan Fakhruddin  oss et innblikk av hvordan den islamske religionen er og vi fikk svar på mange spørsmål. Det var et interessant og lærerikt besøk. 

 Det andre besøket  gikk til Hjemmefrontmuseet på Akershus Festning. Vi fikk først litt informasjon før vi gikk inn til utstillingen. Mens vi gikk rundt og så på utstillingen hadde vi noen oppgaver vi skulle svare på, og hver gruppe fikk forskjellige spørsmål. Museet var lærerikt og vi så igjen mye av det vi hadde lært om krigen. 

 Etter Hjemmefrontmuseet hadde vi noen timer fritid som vi brukte som vi ville, før vi skulle møtes igjen på kvelden klare til forestilling.

 Siste besøket gikk til Det Norske Teater der vi skulle se på "Kan nokon gripe inn". Dette teaterstykket er nytt og har fått veldig god kritikk. Forestillingen er basert på sanger av Stein Torleif Bjella. Det var mye sang og vi syntes at forestillingen var bra! 

 Vi hadde en veldig hyggelig tur i Oslo, og håper vi kan gjøre det igjen 

Moskebesøk3ida

Elever og guide Arslan Fakhruddin

-BK