Skolens tilbud / Restaurant- og matfag

Kontaktpersoner

Rudi A. Syversen

Avdelingsleder Restaurant og matfag

Mob: 97766476

send e-post

 

Restaurant- og matfag

Publisert 22.11.2011 20:08,
Sist oppdatert 24.08.2017 14:38

Er du glad i å lage mat, har fantasi og skapertrang, og liker å jobbe sammen med andre mennesker, kan dette programområdet være noe for deg.

Fagområdene innenfor restaurant- og matfag har gjennomgått store endringer de senere årene. Det stilles store og spesielle krav til bransjens tilbud og service, og det er et økende behov for faglært arbeidskraft. Med egeninnsats og vilje kan du komme langt. Opplæringen fører fram til fagbrev, svennebrev eller annen yrkeskompetanse. Du har også mulighet til å ta allmennfaglig påbygging og få generell studiekompetanse slik at du kan gå videre på høgskole og universitet. Uansett hvilket yrke du velger innenfor dette programområdet, fører det til en utdannelse du kan bygge videre på. Veiene er mange og mulighetene store.

Vg1 Restaurant- og matfag

Vg1 Restaurant- og matfag

Vg1 Restaurant- og matfag gir deg opplæring i forskjellige yrker innenfor programområdet. Sentrale temaer på Vg1 er trygg og sunn mat, bransjen som arbeidsplass og praktiske kjøkkenleksjoner. I tillegg blir det mulighet til fordypning.

Vg2 Matfag

Vg2 Matfag

Velger du Vg2 Matfag har du mange forskjellige yrkesmuligheter. Som matprodusent er det viktig at du har forståelse for hygiene, og at du er nøyaktig og ansvarsfull. Du bør også like å jobbe sammen med andre. Flere av yrkene kan også gi mulighet for laboratoriearbeid og arbeidsledelse.

Vg2 Kokk- og servitørfag

Vg2 Kokk- og servitørfag

Som fagutdannet kokk eller servitør er det lett å få seg jobb. Du kan faktisk jobbe over hele verden, både på land og sjø. For å trives som kokk eller servitør, bør du like å samarbeide med mennesker av alle nasjonaliteter. Du bør være kreativ og like å skape en god opplevelse for dine gjester. Du tar gjerne ansvar, liker utfordringer og takler å jobbe under press.