Skolens tilbud / Helse- og oppvekstfag

Helse- og oppvekstfag

Publisert 09.09.2011 15:37,
Sist oppdatert 09.03.2013 13:05

Kan du tenke deg å jobbe med mennesker i ulike situasjoner og faser av livet? Har du overskudd til å gi omsorg til andre? Er du opptatt av helse og miljø? Da kan programområde for helse- og oppvekstfag være noe for deg.

En utdanning innenfor helse- og oppvekstfag gir deg et yrke som innebærer hjelp og tjenester overfor pasienter, kunder og klienter. Utdanning som barne- og ungdomsarbeider og helsefagarbeider er basert på to år i skole og to år som lærling i bedrift, mens hudpleie er basert på tre år i skole.

Du kan få arbeid både i offentlige institusjoner som barnehager og sykehjem, og i privat sektor med service som for eksempel hudpleie. Vg1 helse- og oppvekstfag er en bred inngang til utdanning innenfor slike yrker.

Les mer om de ulike kursene vi tilbyr på Storhamar vgs her.

Vg1 Helse- og oppvekstfag

Vg1 er første skritt på veien mot en yrkesutdanning, og gir en innføring i en rekke emner og temaer innenfor helse- og sosialsektoren. Forebyggende helsearbeid, kommunikasjon og samhandling, yrkesforståelse og identitet er noe av det du vil lære mer om. I tillegg får du et godt innblikk i de mange utfordrende yrkene du kan velge med en utdanning fra denne studieretningen.

Vg2 Barne- og ungdomsarbeiderfag

Barne- og ungdomsarbeideren arbeider med barn og ungdom i ulike aldere og samarbeider med andre voksne. For å trives i dette yrket, er det viktig at du har god evne til samarbeid og medmenneskelig forståelse, godt humør og en positiv innstilling.

Vg2 Helsearbeiderfag

Helsefagarbeideren jobber med mennesker i alle aldre. De utfører varierte arbeidsoppgaver innen praktisk pleie-, omsorgs- og miljøarbeid innen helse- og sosialtjenesten. Å være helsefagarbeider krever at du liker å ha kontakt med mennesker. Du må være pliktoppfyllende, pålitelig og ta ansvar etter hvert som utdanningen gir deg ny oppgaver. Du vil samarbeide med andre yrkesgrupper, men du må også kunne jobbe selvstendig.

Vg2 og Vg3 Hudpleie

For å trives som hudpleier bør du like å jobbe med mennesker. Det er viktig for en hudpleier å være tålmodig, nøyaktig og punktlig, og du bør ha estetisk sans. Du må ha evne til å arbeide selvstendig og til å samarbeide med andre.