Om skolen / Skolens historikk

Skolens historikk

Publisert 09.09.2011 15:09,
Sist oppdatert 12.09.2011 18:29

Storhamar videregående skole kan spore sin historie helt tilbake til begynnelsen av 1900-tallet. Mange elevkull har blitt uteksaminert gjennom årene, og tilholdsstedene har vært flere. I dag er Storhamar vgs en moderne kombinert skole som tilbyr flere utdanningsprogram for både ungdom og voksne.

Første kull

Skolen har sin opprinnelse i Hamar kommunale husmorskole som ble etablert i 1917. Fra 1954 hadde den sitt tilhod i Høyensalgate på Sagatun, og fikk i 1976 navnet Ny-Sagatun videregående skole. Navnet fikk skolen etter folkehøgskolen som ble bygget i 1879 på samme sted.Ny-Sagatun videregående skole startet med 2 grunnkursklasser og 1 halvårsklasse i husstell, samt filialklasse på Rollsløkken skole og på Breidablikk skole på Ilseng.

I løpet av de neste 10 årene økte klassetallene raskt. Blant nykommerne var grunnkurs kokk/servitør/husstell og sosial- og helsefag. På VK1-nivå ble det tilbudt kurs i ferskvarefag, servitørfag, barnepleie og tannlegeassistent. I tillegg ble det startet en 4-gruppe med tilrettelagt undervisning.

Hjelpleier

I 1988 ble hjelpe-pleierutdanningen i Hamar og på Sanderud lagt til skolen.Med den store utvidelsen av kurstilbud, ble det klart at lokalene i Høyensalgate ikke kunne romme alle skolens klasser. Det ble derfor leid lokaler på flere steder i sentrum av byen og på Ridabu, Rollsløkken og Midtbyen skoler, samt i Ajerhallen da den ble bygget.

Da Reform-94 ble innført, var vi midt i planleggingen av ny skole på Storhamar. Dette var et svært gunstig tidspunkt for skolen til å få lokaler og utstyr som var i tråd med den nye reformen. Storhamar videregående skole var innflytningsklar og kunne ønske elevene velkommen til nye, flotte lokaler i august 1995.

I 2008 fikk Storhamar videregående skole omsider mulighet til å utvide sine tilbud med studieforberedende utdanningsprogram, dvs Idrettsfag og Vg3 Påbygging til generell studiekompetanse. De gamle lokalene ved Ankerskogen er midlertidig tatt i bruk for å imøtekomme den store veksten av tilbud skolen har hatt de siste årene. I en årrekke har skolen også hatt ansvar for institusjonsundervisning i Hamar og Ilseng Fengsel, og ved Fossumkollektivene. I tillegg har skolen ansvar for Senter for voksnes læring (tidligere kalt studiesenter for voksne), og har kunnet tilby en rekke kurs, både innen yrkesfag og generell studiekompetanse.